Delftologie

  een tijdreis naar de toekomst

Kwartaalbijeenkomst Delftologie bij Gereedschapsmuseum Mensert
Zaterdag 30 maart vindt de eerste kwartaalbijeenkomst van dit seizoen plaats. Kwartaalbijeenkomsten zijn bedoeld als ontmoetingspunt tussen Delftologen van vorig jaar en aspirant Delftologen van dit jaar.


Deze bijeenkomsten organiseren we op interessante plekken in Delft die passen in de filosofie van Delftologie. Zo bouwen we aan de Delftologen-community die het duurzame verschil kan maken voor Delft. De bijeenkomst vindt plaats in het Gereedschapsmuseum Mensert, Drie Akerstraat 9, 2611 JR te Delft. Hier herleeft de geschiedenis van het bouw-ambacht.

  • Er is plaats voor 20 – 25 personen, dus meld je snel aan via [email protected] Vanaf 13.00 uur is het museum open. Ontvangst met koffie/thee en aansluitend een rondleiding van circa twee uur. Na afloop praten we na onder het genot van een frisdrankje. 
  • Het museum is van oorsprong een particulier initiatief, de toegang is daarom niet gratis. Deelname inclusief versnapering bedraagt € 6 (contant te voldoen).
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bomenpaspoort downploaden
Op de Natuurbijeenkomst van 16 maart 2019 maakten aspirant Delftologen een bomenpaspoort. Ga je op stap in de natuur, download hier de pdf en kies een mooie boom uit waarvoor je zelf of samen met je (klein)kinderen een bijzonder paspoort maakt. Veel opmerkzaamheid en plezier gewenst! Heb je een mooi bomenpaspoort gemaakt dat je wilt delen, laat het ons weten.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eerste bijeenkomst Delftologie - jaargang 2019
De eerste bijeenkomst met een nieuwe groep van 25 enthousiaste cursisten vond plaats op 16 februari. Centraal stond een introductie op het veelzijdige cursus-programma, kennismaken met elkaar en kennismaken met de geschiedenis van Delft.


Welkom en introductie door @Kees Kruijff. Met het motto van Delftologie: 'lerend van het verleden en met een blik op de toekomst' lichtte hij de doelstellingen van de cursus toe.

Steeds beogen we met het Delftse verleden als inspiratiebron en door met gebruikmaken van ons netwerk kennis te verzamelen en te delen en daarmee duurzame samenlevingsvraagstukken te helpen oplossen alsook de sociale samenhang te vergroten.

 

@Arjo van Lenteren sloot aan met een kennismakingsronde, waarbij ook de verwachtingen van de deelnemers over de cursus naar voren kwamen. @Gerrit Verhoeven (Stadsarchief Delft) hield een zeer boeiende tweedelige voordracht over de geschiedenis van Delft, met als rode draad de ruimtelijke ordening. Zijn presentatie werd onderbroken door een activiteit; een korte stadswandeling onder leiding van twee Delftse stadsgidsen. @Jan Arie Groot sloot de bijeenkomst uit met een evaluatie en een uitwisseling van ideeën. Wordt vervolgd op 16 maart met de module waarin Natuur centraal staat.

UA-120956025-1